Implantologija 2018-06-18T09:27:00+02:00

IMPLANTOLOGIJA

KONTAKTIRAJTE NAS
Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska - implantologija

Što je implantologija?

Suvremena grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba odnosno korijena zuba ugradnjom implantata naziva se implantologija. Implantat je titanski vijak koji svojom pozicijom u ustima nadomješta izgubljeni korijen zuba, ili više njih.

Implantati su indicirani:

  • kada postoji gubitak jednog zuba
  • kada postoji gubitak više zuba
  • kod bezube čeljusti

Postupak rada se provodi najčešće u dva koraka:

  1. u prvom posjetu, pod lokalnom anestezijom implantat se ugradi u kost
  2. drugi posjet podrazumijeva vrijeme nakon potrebne oseointegracije (sraštanje implantata s kosti), a traje približno tri do šest mjeseci. Nakon tog perioda u implantat se fiksira nadogradnja koja oponaša brušeni zub, a može biti tvornička ili je izrađuje zubni tehničar, te se preko takvog stanja uzima otisak na kojem će u zubotehničkom laboratoriju izraditi protetski nadomjestak (krunicu ili most).

Sam postupak ugradnje implantata je bezbolan, tako da predrasude i strah od bolova možete odmah odbaciti.

Prednosti ugradnje implantata su mnogobrojne, navesti ćemo neke:

  • bolja estetika
  • bolja funkcija
  • osjećaj da imate svoje zube
  • ako nedostaje jedan ili više zuba, vaši preostali susjedni zubi se NE moraju brusiti da bi se napravio most ili krunica, već se to može nadomjestiti implantatima
  • kod bezube čeljusti indicirana je totalna proteza, koja često ispada kod žvakanja ili govora, ali ugradnjom implantata takva proteza se može učvrstiti, te vam pruža mogućnost nesmetanog žvakanja i govora, bez straha od ispadanja i mogućih neugodnosti.

Nadalje kod bezube čeljusti postoji i mogućnost izrade fiksnog rada odnosno keramičkih mostova umjesto proteze, ako se ugradi dovoljan broj implantata.

Dobne granice za ugradnju implantata u pravilu nema, mogu se ugraditi svima nakon završenog rasta i razvoja čeljusnih struktura (otprilike nakon dvadesete godine života), uz uvjet da osoba ima dovoljnu količinu i strukturu kosti na mjestima gdje se ugrađuju.

Naša ordinacija je specijalizirana za rad sa svjetski poznatim implantatima ANKYLOS, američkog proizvođača DENTSPLY te brenda implantata MEGAGEN, za koje se naše osoblje educiralo diljem Europe po brojnim seminarima, i praktičnim tečajima kod poznatih stručnjaka implantologije.

Ostale usluge
Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska - implantologija

NAJSUVREMENIJE DENTALNE TEHNOLOGIJE

KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA

Saznajte više

TEMELJNA GRANA STOMATOLOGIJE

Temeljna grana stomatologije je konzervativna stomatologija. Ukratko, to bi značilo liječenje i uklanjanje karijesa na zubima, izrada ispuna (plombe) nakon uklanjanja karijesa, ili nadomještanje ispunom (plombom) puknuća dijela zuba.

PROČITAJTE SVE O KONZERVATIVNOJ STOMATOLOGIJI

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Saznajte više

PUT DO SAVRŠENOG OSMIJEHA

Sve navedene grane stomatologije spadaju pored funkcijske, i u estetsku stomatologiju, no današnji visoki zahtjevi pacijenata pomakli su granice stomatologije, i stvorili zasebnu granu stomatologije.

PROČITAJTE SVE O ESTETSKOJ STOMATOLOGIJI

MOBILNA PROTETIKA

Saznajte više

NAJNOVIJE DENTALNE TEHNOLOGIJE

Mobilna protetika najčešće dolazi u upotrebu kada ne postoji mogućnost izrade fiksno protetskog rada, zbog
nedostatka koštane strukture,  zuba nosača ili zbog financijskih razloga.

PROČITAJTE SVE O MOBILNOJ PROTETICI 

FIKSNA PROTETIKA

Saznajte više

ESTETSKA I FUNKCIONALNA NADOKNADA

Pod terminom fiksna protetika podrazumijeva se izrada krunica, mostova, inley-a, onley-a, koji se fiksno cementiraju u ustima, a u svrhu estetske i funkcionalne nadoknade djelomičnog ili potpunog gubitka jednog ili više zubi.

PROČITAJTE SVE O FIKSNOJ PROTETICI

ORALNA KIRURGIJA

Saznajte više

NAJKOMPLICIRANIJI ZAHVATI

Kao dentalna ordinacija s najvišim standardima, kada je u pitanju oralna kirurgija, konstantno surađujemo s brojnim specijalistima oralne kirurgije, koji su školovani i za najkompliciranije kirurške zahvate koje možemo odraditi za vas.

PROČITAJTE SVE O ORALNOJ KIRURGIJI

PARODONTOLOGIJA

Saznajte više

DENTALNA BOLEST DANAŠNJICE

Bolesti parodonta sve su češće bolesti današnjice, ali u našoj ordinaciji uspješno liječimo parodontološke probleme zubiju, stoga ne čekajte, nego dogovorite termin pregleda u našoj ordinaciji.

PROČITAJTE SVE O PARODONTOLOGIJI

IMPLANTOLOGIJA

Saznajte više

SUVREMENA GRANA STOMATOLOGIJE

Naša ordinacija je specijalizirana za rad sa svjetski poznatim implantatima ANKYLOS, američkog proizvođača DENTSPLY, za koje se naše osoblje educiralo diljem Europe po brojnim seminarima.

PROČITAJTE SVE O IMPLANTOLOGIJI

ENDODONCIJA

Saznajte više

MODERNO LIJEČENJE ZUBA

Za endodontske zahvate opremljeni smo najsuvremenijom opremom, Planmeca RVG sustavom za digitalno slikanje zubi, te suvremenim apex-lokatorom, koji nam omogućavaju da endodontski zahvat radimo što preciznije.

PROČITAJTE SVE O ENDODONCIJI

Novosti iz naše ordinacije

Saznajte novosti, provjerite pogodnosti, upoznajte se s Ordinacijom dentalne medicine Dražen Kinkela.

Naše temeljne vrijednosti

Ordinacija dentalne medicine Dražen Kinkela u svojem se radu s pacijentima vodi najvišom mogućom razinom pružanja usluga, jer bez takvog pristupa nemoguće je uspjeti.

Što kažu naši pacijenti

Dražen Kinkela - Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska

“Od prvog posjeta do rješenja svih mojih dentalnih problema oduševila sam se ljubaznošću, susretljivošću i profesionalnošću tima Dentalne ordinacije Dražena Kinkele. Sve pohvale!”

MANUELA SLUGA • RIJEKA | HRVATSKA
Dražen Kinkela - Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska

“Kada shvatite da vam se svi u Dentalnoj ordinaciji Dražena Kinkele posvete u potpunosti, vode računa o najmanjim detaljima, onda ste sigurni da će sve ispasti kako treba. Tako je i bilo!”

GRAZIANO PAROLO • BRESCIA | ITALIJA