Mobilna protetika 2018-06-18T09:15:20+02:00

MOBILNA PROTETIKA

KONTAKTIRAJTE NAS
Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska - mobilna protetika

Što je mobilna protetika?

Nažalost, ponekad se iz raznih razloga dogodi gubitak većeg broja zubiju što zahtijeva kompleksnije dentalne zahvate. Prvo rješenje je fiksna protetika odnosno fiksni nadomjesci zubiju, a ukoliko taj zahvat nije moguć, izbor je – mobilna protetika. Pritom ne treba očajavati, kao što se to mnogim pacijentima čini, jer mobilna protetika isto tako omogućuje predivan osmijeh, što spada u estetsku kategoriju, ali i zdravi zagriz, što je funkcionalno i u kontekstu zdravlja zubiju i kompletne čeljusti od neprocjenjive važnosti.

Najčešće dolazi u upotrebu, kao što smo spomenuli, kada ne postoji mogućnost izrade fiksno protetskog rada, zbog nedostatka koštane strukture, nedostatka zuba nosača ili zbog financijskih razloga.

Mobilne protetske radove s obzirom na materijal, i površinu koje nadomještaju možemo podijeliti na:

  • totalna akrilatna proteza
  • parcijalna akrilatna proteza
  • parcijalna proteza sa metalnom osnovom odnosno Wironit proteza

Mobilne zubne proteze, kao što samo ime kaže, mogu se skidati odnosno vaditi iz usta, što omogućuje bolje higijenske uvjete, odnosno olakšano je čišćenje i održavanje takvih zubnih proteza.

Mobilni radovi u ustima ostvaruju retenciju ili pričvršćivanje na različite načine:

  • Totalna proteza u ustima se retinira metodom negativnog tlaka, te primarnog i sekundarnog ventila, za što je potreban anatomski pravilno oblikovan zubni greben.
  • Parcijalne proteze retiniraju se mehanički za preostale zube u usnoj šupljini, putem žičanih ili lijevanih metalnih kvačica.
  • Najprihvatljivija i najčvršća veza omogućena je kod kombiniranih fiksno protetskih i mobilno protetskih radova, odnosno kada su preostali zubi u usnoj šupljini opskrbljeni mostovima ili krunicama (što spada u domenu fiksne protetike), a na njih se putem metalnih ili gumenih zglobnih veza retinira parcijalna proteza s metalnom osnovom (Wironit proteza).
  • Osim navedenih vrsta retencija postoji još i pričvršćivanje u vidu metalnih prečki, teleskopa i intraradikularnih zglobnih veza, za čiju vezu su također potrebni postojeći zubi ili korijeni u usnoj šupljini.
  • Najnovije tehnologije omogućavaju pričvršćivanje mobilnih radova uz pomoć implantologije (ako za to postoji indikacija).

U našoj dentalnoj ordinaciji izrađujemo sve navedene mobilne nadomjestke te u suradnji sa zahtjevima pacijenata odlučit ćemo i predložiti izradu najprihvatljivijeg i najboljeg rješenja za vaš novi osmijeh.

Ostale usluge
Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska - mobilna protetika

NAJSUVREMENIJE DENTALNE TEHNOLOGIJE

KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA

Saznajte više

TEMELJNA GRANA STOMATOLOGIJE

Temeljna grana stomatologije je konzervativna stomatologija. Ukratko, to bi značilo liječenje i uklanjanje karijesa na zubima, izrada ispuna (plombe) nakon uklanjanja karijesa, ili nadomještanje ispunom (plombom) puknuća dijela zuba.

PROČITAJTE SVE O KONZERVATIVNOJ STOMATOLOGIJI

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Saznajte više

PUT DO SAVRŠENOG OSMIJEHA

Sve navedene grane stomatologije spadaju pored funkcijske, i u estetsku stomatologiju, no današnji visoki zahtjevi pacijenata pomakli su granice stomatologije, i stvorili zasebnu granu stomatologije.

PROČITAJTE SVE O ESTETSKOJ STOMATOLOGIJI

MOBILNA PROTETIKA

Saznajte više

NAJNOVIJE DENTALNE TEHNOLOGIJE

Mobilna protetika najčešće dolazi u upotrebu kada ne postoji mogućnost izrade fiksno protetskog rada, zbog
nedostatka koštane strukture,  zuba nosača ili zbog financijskih razloga.

PROČITAJTE SVE O MOBILNOJ PROTETICI

FIKSNA PROTETIKA

Saznajte više

ESTETSKA I FUNKCIONALNA NADOKNADA

Pod terminom fiksna protetika podrazumijeva se izrada krunica, mostova, inley-a, onley-a, koji se fiksno cementiraju u ustima, a u svrhu estetske i funkcionalne nadoknade djelomičnog ili potpunog gubitka jednog ili više zubi.

PROČITAJTE SVE O FIKSNOJ PROTETICI

ORALNA KIRURGIJA

Saznajte više

NAJKOMPLICIRANIJI ZAHVATI

Kao dentalna ordinacija s najvišim standardima, kada je u pitanju oralna kirurgija, konstantno surađujemo s brojnim specijalistima oralne kirurgije, koji su školovani i za najkompliciranije kirurške zahvate koje možemo odraditi za vas.

PROČITAJTE SVE O ORALNOJ KIRURGIJI

PARODONTOLOGIJA

Saznajte više

DENTALNA BOLEST DANAŠNJICE

Bolesti parodonta sve su češće bolesti današnjice, ali u našoj ordinaciji uspješno liječimo parodontološke probleme zubiju, stoga ne čekajte, nego dogovorite termin pregleda u našoj ordinaciji.

PROČITAJTE SVE O PARODONTOLOGIJI

IMPLANTOLOGIJA

Saznajte više

SUVREMENA GRANA STOMATOLOGIJE

Naša ordinacija je specijalizirana za rad sa svjetski poznatim implantatima ANKYLOS, američkog proizvođača DENTSPLY, za koje se naše osoblje educiralo diljem Europe po brojnim seminarima.

PROČITAJTE SVE O IMPLANTOLOGIJI

ENDODONCIJA

Saznajte više

MODERNO LIJEČENJE ZUBA

Za endodontske zahvate opremljeni smo najsuvremenijom opremom, Planmeca RVG sustavom za digitalno slikanje zubi, te suvremenim apex-lokatorom, koji nam omogućavaju da endodontski zahvat radimo što preciznije.

PROČITAJTE SVE O ENDODONCIJI

Novosti iz naše ordinacije

Saznajte novosti, provjerite pogodnosti, upoznajte se s Ordinacijom dentalne medicine Dražen Kinkela.

Naše temeljne vrijednosti

Ordinacija dentalne medicine Dražen Kinkela u svojem se radu s pacijentima vodi najvišom mogućom razinom pružanja usluga, jer bez takvog pristupa nemoguće je uspjeti.

Što kažu naši pacijenti

Dražen Kinkela - Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska

“Od prvog posjeta do rješenja svih mojih dentalnih problema oduševila sam se ljubaznošću, susretljivošću i profesionalnošću tima Dentalne ordinacije Dražena Kinkele. Sve pohvale!”

MANUELA SLUGA • RIJEKA | HRVATSKA
Dražen Kinkela - Ordinacija Dentalne medicine Dražen Kinkela | Rijeka | Hrvatska

“Kada shvatite da vam se svi u Dentalnoj ordinaciji Dražena Kinkele posvete u potpunosti, vode računa o najmanjim detaljima, onda ste sigurni da će sve ispasti kako treba. Tako je i bilo!”

GRAZIANO PAROLO • BRESCIA | ITALIJA